Eind 2017….
Het is nu tien jaar geleden dat Angela en ik onze praktijk oprichten! Babyconsulent Angela (Zorg voor uw Baby) in 2007, mijn praktijk (Baby in Balans) begin 2008.

De afgelopen tien jaar hebben Angela en ik ons vol passie ingezet voor baby’s en ouders op individueel niveau, maar ook voor het beroep van verpleegkundig babyconsulent. Van eind 2011 tot 2016 stonden wij aan het roer van de vereniging. De aansluiting bij V&VN Kinderverpleegkunde, de ontwikkeling van een officieel beroepsprofiel, het opzetten van onze eigen geaccrediteerde opleiding, de overgang van netwerk naar vereniging zijn de belangrijkste dingen die zo in mij opkomen uit die periode. Maar dat is het zichtbare deel. Het onzichtbare deel is nog vele malen groter en ik heb dan ook respect voor onze opvolgers, omdat Angela en ik als geen ander weten hoeveel werk er achter de schermen verzet wordt.
Angela en ik hebben lief en leed gedeeld, successen en tegenslagen, zowel op zakelijk als op privégebied. Hoe bijzonder was het toen wij in november ook samen tot erelid benoemd werden! Het voelt ook echt als een eer, en ik vind het hartverwarmend dat jullie kennelijk samen besloten hebben dat wij deze titel verdienen.
Het werk is nog niet gedaan. we hebben de afgelopen jaren veel bereikt maar er zijn nog grote stappen te maken waarbij vergoeding door de zorgverzekeraars de belangrijkste stip op de horizon is. Het bestuur kan dat niet zonder ons en zonder de passie en inzet van vele mensen. Ik hoop dan ook dat we ons hier samen sterk voor zullen maken.
Druk druk druk….. we zijn het allemaal…. Toch zit er altijd nog wel ruimte in voor de dingen die we écht graag willen. Ik hoop dat we met ons allen de gezamenlijke stip op de horizon in 2018 gaan prioriteren en dat iedereen zijn steentje bij zal dragen om ons doel te gaan bereiken.
Ik wens jullie een succesvol 2018 toe, met veel liefde en samenwerking. Wijsheid om oneffenheden op je pad het hoofd te bieden. En kracht om door te zetten in datgene wat je graag wilt bereiken.
Angela en ik willen jullie middels deze weg ook nogmaals bedanken voor het erelidmaatschap, wij zullen ons in 2018 blijven inzetten voor de vereniging!

Warme groet, ook namens Angela, Saskia

Angela Jansen en Saskia ter Horst erelid geworden