Het jaar is alweer bijna voorbij. We hebben er dit jaar veel nieuwe Babyconsulenten bij gekregen en daar zijn we trots op! Van enkelen hebben we helaas afscheid moeten nemen omdat zij na vele jaren van hard werken, mogen gaan genieten van hun welverdiende pensioen.

Met drie Intervisie dagen hebben we naast onszelf ook andere collega’s/professionals in de ouder en kindzorg mogen inspireren met kennis en nieuwe ontwikkelingen. Omdat we zorg bieden van de hoogste kwaliteit, vinden we het belangrijk om onze kennis te blijven vernieuwen en goed op de hoogte te blijven van de actualiteiten Zo kunnen we ouders onze deskundigheid blijven garanderen.

Als vereniging zijn we er voor elkaar, in goede en slechte tijden. Gelukkig zijn er veel mooie momenten maar helaas ook moeilijke periodes. Zoals het verlies van een dierbare, een ziekte die bestreden moet worden, en andere persoonlijke omstandigheden die veranderen. We denken aan elkaar en we zijn er als het nodig is.

De laatste dagen zien we vele afbeeldingen van “make it a december to remember”
Tijdens de afgelopen bestuursvergadering kwamen we tot de conclusie dat we het daar niet helemaal mee eens zijn. November en december zijn hele drukke maanden. Sint Maarten met de lampionnen, de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten, Kerstmis, de invloed van de media en de reclamewereld, en voor velen vaak toenemende drukte op het werk en alles wat er nog extra bij komt. Dit maakt de ‘feestmaand’ een stressvolle tijd. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om hier echt van te ‘genieten’.

Als we er meer bewust, elke dag voor elkaar zijn, met een woord van troost, een compliment en inspiratie maakt dat we er elke dag een “make it a day to remember” van kunnen maken. Ook op de dagen dat we denken dat we het niet meer kunnen, juist dan een goed woordje, knuffel of inspiratie. Dan hebben we elkaar pas echt nodig en maken we elke dag “a day to remember”.

Op naar een goed 2019 met inspirerende momenten, blije ouders, tevreden baby’s en er elke dag voor elkaar zijn!

Namens de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten nederland wensen wij iedereen warme feestdagen en een sprankelend 2019!

Bestuursleden:
Esther van Bloemen-Bartels
Elena Atsma
Saskia Aarsen

Babyconsulenten Nederland decembergroet