Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland is benaderd door documentairemaakster Rian van den Boom.

Zij is werkzaam voor een onafhankelijk productiebedrijf Zwaanproducties, die maatschappelijke documentaires maakt voor landelijke en regionale omroepen.

Rian is al geruime tijd bezig met research rondom het thema huilbaby. Tijdens voorgesprekken met ouders en deskundigen merkten ze dat ‘het hebben van een huilbaby’ veel impact heeft op de levens van alle betrokkenen. Maar ook dat er nog een groot taboe omheen zit en dat de huilende baby veel schaamte teweeg brengt bij de ouders. Ze worden overladen met uiteenlopende adviezen en vaak van het kastje naar de muur gestuurd.

Rian wil graag opnames maken van een babyconsulent in actie. Daarvoor zijn we op zoek naar een gezin met een jonge baby (< 4 maanden) die -volgens zijn ouders- veel huilt.

Ouders krijgen vervolgens een gratis consult en nazorg aangeboden (t.w.v. circa 150 euro) om met adviezen en praktische interventies het huilen te doen verminderen. Met praktische interventies moet je denken aan babymassage, inbakeren of draagdoek gebruik.

Ben jij ouder van een huilende baby? Kun je wel wat hulp gebruiken? En vind je het niet erg als daarvan opnames worden gemaakt?

En woon je (in de buurt van) Wehl, Haaksbergen, Hoogeveen, Wolvega, Zeewolde, Almere, Alphen aan de Rijn, Geldermalsen, Bergijk of Coevorden?

Stuur dan voor vrijdag 6 mei een email aan bestuur@babyconsulentennederland.nl en vermeld daarin jullie namen, geboortedatum van de baby en kort wat de problemen zijn.

Je krijgt vrijdag 6 mei te horen of je de winnaar bent van het gratis consult.

Gratis consult voor televisieopnames