Themadag over (veilig) slapen, wiegendood en inbakeren

Het bestuur (de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland) zet zich ervoor in om de themadagen elk jaar bijzonder te laten zijn.

De eerstvolgende themadag hebben we gekozen voor onderwerp slapen. Slapen is belangrijk voor iedereen maar zeker voor ouders met jonge baby’s met slaapproblemen.

 

We kunnen met trots vertellen dat hoogleraar Dhr Boer (Emeritus Hoogleraar kinder- jeugdpsychiatrie bij het AMC) ons meer komt vertellen over slaap vanuit de wetenschappelijke achtergrond met o.a. inslapen, doorslapen, slaapverdeling, slapen en hersenen, slaapduur en ontwikkeling.

Aan de hand van een casuïstiek over een baby met slaapproblemen gaan we samen kijken naar de problemen en factoren die van invloed kunnen zijn en bespreken we welke handvatten je ouders kunt geven als zorgverlener en hoe je ze hierin kunt coachen.

Omdat we bij slaapproblemen ook vaak te maken hebben met “inbakeren”, zullen we extra aandacht besteden aan dit onderwerp. Verschillende inbakerproducten komen aan bod met de voor- en nadelen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te oefenen met de verschillende producten.

Als afsluiter, last but not least, het belangrijke item veilig slapen. Wat zijn nu de richtlijnen en wat houdt veilig slapen precies in? Hoe kunnen we ouders hier goed in begeleiden?

 

Natuurlijk is er verse koffie, thee en lekkere koekjes om gerehydreerd en gevoed te blijven tijdens deze mooie themadag!

 

Babyconsulenten zijn op HBO niveau opgeleid en hebben een specialisatie op het gebied van moeder-kindzorg. Alvorens aan te kunnen sluiten bij onze vereniging volgen ze de opleiding tot Babyconsulent en ronden deze met een voldoende af. De themadagen die we organiseren zijn in het bijzonder interessant voor gespecialiseerde verpleegkundigen en medici waaronder kinder- en neonatologieverpleegkundigen, obstetrieverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, consultatiebureau artsen en kinderpsychologen.

Deze bijscholing is geaccrediteerd door V&VN.

 

Datum&Tijdstip: 24 maart 2017 van 13:15-16:30 uur

Adres: De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn

Kosten: 40 euro per persoon

Aanmelden: Email naar babyconsulentangela@kpnplanet.nl​ en vermeld je functie, organisatie, BIG nummer, bewijs van deelname wel/niet gewenst

Themadag “slapen” praktisch & wetenschappelijk